Ny belysning från Mariella

Hos mariella.se hittar du flera olika fräcka och läckra produkter inom kategorin belysning. Men det kan vara enklare sagt än gjort att välja den rätta belysningen till hemmet. Det är viktigt att du tar flera faktorer i beaktande, såsom produktens ljusstyrka och design samt syftet med belysningen. Utifrån dessa faktorer kan du sedan göra ett urval och sålla agnarna från vetet. Du kan sedan välja den rätta belysningen för just ditt hem och dina ändamål.

Det kan vara bra att fortskrida genom processen steg för steg, på ett strukturerat sätt. Nedan tipsar v i därför om de steg som du bör följa för att hitta de rätta produkterna.

Så köper du rätt belysningsprodukter från Mariella Interiors

När du ska köpa belysningsprodukter från Mariella Interiors kan det vara lockande att helt enkelt välja de produkter som du tycker ser fräckast eller läckrast ut. Men du kan även vara lite mer strategisk och följa dessa steg för att göra ditt urval:

  • Mät ditt rum
    Det första steget till att välja ut bra produkter för belysning är att mäta det rum där dessa ska användas. Till exempel bör en taklampa vara tillräckligt stor för att ljussätta ett vardagsrum modell större. Mät därför rummets längd och bredd. Om rummet är ljust och luftigt kan det också vara bättre att inte välja en alltför mörk och massiv lampa.
  • Använd både funktionell och dekorativ belysning
    Golv- och bordslampor är väldigt användbara när du vill kunna läsa, spela spel eller socialisera med vänner och bekanta kring till exempel ett bord. Men det är viktigt att du tänker i banor som funktionell respektive dekorativ belysning. Vissa lampor kan användas för att helt enkelt ljussätta rummet på ett funktionellt sätt – andra kan vara lite mer dekorativa.
  • Ibland kan mindre vara mer
    “Less is more” är ett uttryck som passar väldigt bra när det kommer till framför allt dekorativ belysning. Ibland kan det vara överraskande på ett positivt sätt att inte ha en lampa på en yta där en sådan förväntas finnas, såsom ovanför ett matbord. Avsaknaden av en lampa kan skapa en väldigt dramatisk effekt och därmed vara ett bra beslut.