Pooltak håller trädgårdspoolen ren

Ett pooltak hjälper till att hålla poolen ren och fräsch från löv och insekter. En fördel som många inte tänker på när det gäller pooltak är att man inte behöver hålla på att balansera PH-världet lika mycket eftersom ett pooltak gör att regnvatten och smuts inte påverkar vattenkvalitén. Ett pooltak går att få i många olika modeller som kan anpassas efter kundens önskemål.

Effektiv minskning av rengöring med pooltak

Pooltak är populära eftersom de drastiskt minskar underhållet för poolägaren. Man behöver inte rengöra poolen lika ofta eftersom pooltaket skyddar poolen från insekter och löv. Poolen skyddas även från regnvatten och smuts och därför behöver poolägaren inte balansera vattnet lika ofta med klor eftersom PH-värdet inte påverkas av smuts och regn. Förutom att hålla poolen ren så hjälper ett pooltak till att behålla värmen i poolen eftersom det isolerar. Det ökar effektivt säkerheten runt poolen eftersom det skyddar mot att ett barn eller ett djur skulle kunna ramla i. Ett pooltak går att anpassa efter många olika typer av pooler och önskemål.

Pooltak finns i flera olika modeller:

  1. Låg modell. Ett pooltak av lägre modell är bra för den som bor i en kommun där bygglov krävs för tak som sträcker sig över 1 meter. Ett pooltak av låg modell funkar lika bra som en hög modell när det gäller att hålla poolen ren och behålla värmen i poolen.
  2. Normal modell. Ett pooltak som har mellanhög eller ”normal” höjd på taket är bra eftersom det tillåter hela familjen att umgås under taket. Om man vill ha som en extra takförsedd yta att umgås på utanför poolen så går taket att förlänga så att man får som en slags loungedel. Ett lyxigt och populärt alternativ.

Ett pooltak kan levereras i en box så att man själv måste montera ihop det, eller färdigt helt ihopsatt och redo att montera över poolen. Om man vill kunna förflytta taket bort från poolområdet så måste man ha skenor så att pooltaket går att skjuta på. Denna lösning är populär då många önskar att poolen är helt öppen då och då. Ett pooltak kan tillverkas i många olika material, till exempel kanalplats som isolerar bra eller klarplast eller klarglas som är genomskinlig och för många estetiskt tilltalande.