Fototapet

Vill du göra om hemma och skapa riktigt stor förändring? Då kanske en fototapet kan vara intressant. Fototapeter har används under många årtionden men ständigt förändrats i uttryck. Idag kan du hitta såväl storslagna foton på städer och djur som på svensk natur och rymden. Det tillverkas även andra typer av fondväggar som exempelvis akvarelltapeter eller andra mönster. Med en vacker fototapet kan du öppna upp hemmet mot en strålande blå himmel över en varm savann. Eller varför inte låta sovrumsväggen bli en ingång till din alldeles egen skog. En lugn plats du kan njuta av när du går och lägger dig. Om du väljer en fototapet kan du få den att smälta in i omgivningen ännu bättre genom att plocka upp olika element. Det kan handla om grönska från en fototapet med motiv av en skog. Ställ i så fall in lite växter i rummet som ger tapeten en tredimensionell känsla.

Hög kvalitet på dagens tapeter

Idag kan du hitta mängder av vackra fototapeter av hög kvalitet. Förr i tiden var det vanligt med vävda tapeter, men idag tillverkas många av fototapeterna av cellulosablandningar. Detta material är betydligt mer tåligt än de gamla papperstapeterna då de står emot såväl vatten som UV-ljus. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att tapeterna med tiden ska blekas av solljuset.

När du sätter upp en fototapet i rummet skapar du inte bara en ny känsla. Du gör det även bekvämt för dig själv. En fototapet är som en enorm tavla, ett konstverk. Du behöver alltså inte hålla på och pilla med stilleben, små växter, hyllor eller en tavelvägg som tycks omöjlig att få rak.

Fototapet i barnrummet

Vill du göra om i barnens rum kan fototapeter verkligen vara perfekta. Du kan hitta spännande motiv på rymden eller vackra världskartor som täcker hela väggen. Hitta ett motiv som dina barn gillar och som samtidigt ökar deras kreativitet och inspirerar dem till nya intressen. Det finns mängder av bra företag på nätet som säljer fototapeter med mängder av olika motiv, exempelvis Perfectwall.se. Här kan du dessutom köpa vanliga posters samt dörrtapeter. Se fototapet här.